Gemeenteraadsverkiezing Alblasserdam op Klokradio

  • Slider Image

Op 21 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen in Nederland. Vanwege de fusie doen Molenwaard en Giessenlanden dan niet mee, daar worden de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Molenlanden pas gehouden op 21 november 2018. Maar in Alblasserdam wordt dit voorjaar weer een nieuwe gemeenteraad voor de komende vier jaar gekozen. Klokradio doet daar uitgebreid verslag van en biedt de politieke partijen ruimschoots gelegenheid hun programma duidelijk te maken aan de inwoners.

Radiodebat Klokradio – RTV Rijnmond

Radiodebat

Ruud de Boer en Peter de Waard presenteerden het radiodebat

De aftrap is gegeven op donderdag 1 februari 2018 met een radiodebat vanuit het gemeentehuis van Alblasserdam. Een co-productie tussen de Gemeente, RTV Rijnmond en Klokradio. Iedereen was welkom dit spannende debat tussen de politieke partijen in de raadszaal bij te wonen tussen 17 en 20 uur. Het radiodebat met de lijsttrekkers was van 18.00 tot 19.00 uur en stond onder leiding van Peter de Waard, politiek verslaggever van Klokradio. In het uur voorafgaand aan het debat was er een voorbeschouwing, waarbij vele aanwezigen worden geïnterviewd door Klokradio. Hierbij stond de vraag centraal waaraan de gemeenteraad de komende jaren vooral (meer) aandacht moet besteden. Na het debat is naar de mening van de inwoners van het Damdorp worden gevraagd. Hoe was het debat en vooral: heeft men het vertrouwen dat de partijen ook de lokale uitdagingen op een goede wijze gaan oppakken?

Lees hier het persbericht van de gemeente Alblasserdam.

Heeft u dit debat met de voor- en nabeschouwingen gemist? Dan kunt u via deze link alsnog luisteren!

Radiogesprekken met lijsttrekkers gedurende zes weken

In de weken tot aan de verkiezingen staat het politieke programma De Wandelgang, iedere maandag­avond tussen 21 en 22 uur, volledig in het teken van de deelnemende politieke partijen van Alblasserdam. De lijsttrekkers krijgen dan de gelegenheid hun partijprogramma toe te lichten, maar zullen ook stevig worden bevraagd over allerlei actuele en te verwachten onderwerpen in de gemeente. Hun visie op de ontwikkeling van het havengebied, hoe willen ze de files op de dijk bestrijden en de entree van het dorp verbeteren, wat gaan ze doen aan maatschappelijke ondersteuning, kiest men voor meer woningen, hoe houden ze de kosten voor de inwoners laag? Tal van vragen en keuzes, waarover de luisteraars in het radioprogramma worden geïnformeerd.

De reeks uitzendingen is gestart op maandag 5 februari met Arco Strop – CDA, gevolgd door Herman Verweij – VVD (12 februari), Ramon Pardo Kruidenier – D66 (19 februari), Teus Stam – ChristenUnie (26 februari), Dorien Zandvliet – PvdA (5 maart) en Peter Verheij – SGP is op 12 maart als laatste aan de beurt.

Als u deze gesprekken heeft gemist, kunt u ze tot drie weken na de uitzending hier nog terugluisteren.

Groot Landvast Debat

 

2014 - lijsttrekkersdebat

Lijsttrekkersdebat 2014, foto alblasserdamsnieuws.nl

Ook dit maal is er in de week voor de verkiezingen weer een groots debat met alle lijsttrekkers in Cultureel Centrum Landvast.
Deze avond wordt georganiseerd door de Gemeente, Klokradio, Klaroen en AlblasserdamsNieuws. Het belooft op donderdagavond 15 maart 2018 weer een politiek spektakel te worden.

Klokradio zal daarbij in Landvast aanwezig zijn en het live uitzenden tussen 19:00 en 22:00 uur.

Verkiezingsavond

Natuurlijk is na het stemmen iedereen benieuwd naar de uitslagen. Vandaar dat er in Landvast een bijeenkomst wordt gehouden voor alle geïnteresseerden op woensdagavond 21 maart, nadat de stembureaus zijn gesloten. De burgemeester maakt dan de voorlopige uitslagen bekend.
Klokradio zal tot middernacht daarbij aanwezig zijn om iedereen thuis op de hoogte te houden.

24 uur per dag, 7 dagen per week

Altijd in de buurt, altijd bij de tijd

Luister Live!

WELKOM

Welkom bij de geheel vernieuwde website van Klokradio! Wij nodigen u van harte uit eens op uw gemak rond te kijken en natuurlijk.... live te luisteren naar úw lokale omroep!