Home Ontvangstproblemen?
Ontvangstproblemen?

 

Problemen met en oplossingen voor het luisteren naar of ontvangen van het signaal van Klokradio.

 

Klokradio kan op verschillende manieren beluisterd worden (zie ook bij 'Frequenties' in het hoofdmenu):

  • In de ether : 97.3 FM in Alblasserdam en het westelijk deel van Molenwaard
  • In de ether : 107.0 FM in het oostelijk deel van Molenwaard
  • Op de kabel (Ziggo, voorheen UPC) in Molenwaard : 105.9 FM
  • Op de kabel (Ziggo) in Alblasserdam : 102.4 FM
  • Via internet : zie de links op de website www.klokradio.nl

 

Als er  problemen zijn met ontvangst, is het handig om te weten waar de problemen zich voor doen (ether, kabel, internet). Dit is dan ook een van de eerste vragen die gesteld moeten worden. De volgende vragen zijn dan of het regelmatig gebeurt, hoe lang de storing duurde, of het kompleet stil was of dat het signaal alleen wat”brokkelde” en “hikte” en ook wanneer de storing was. We kunnen dan aan de hand van deze antwoorden misschien achterhalen wat er aan de hand was.

 

Als er via internet geluisterd wordt, kan het signaal wel eens weg vallen. Dit ligt dan hoogstwaarschijnlijk aan de verbinding of een storing op het net, ook kan een ontvanger wel eens een storing geven. Om dat laatste op te lossen, is het een kwestie van de ontvanger (of het programma waarmee geluisterd wordt) een keer uit en weer aan te zetten of het programma af te sluiten en opnieuw te starten (niet de hele pc resetten dus). Het kan echter ook zijn, dat onze stream wat problemen geeft, daar kunnen we zelf niets aan doen, dat is dan een kwestie van afwachten tot het signaal weer terug is.

 

Een ander geval is dat we reacties krijgen dat men Klokradio helemaal niet meer kan ontvangen. In 99% van die gevallen ligt dat aan het feit dat men overgestapt is op glasvezel en niet meer luistert via de kabel. Bij geen van de glasvezel-aanbieders zijn we in het pakket opgenomen en dus ‘niet meer te ontvangen’.

 

Er zijn natuurlijk wel oplossingen voor dit “probleem”.

 

Degenen die de kabel (nog) niet opgezegd hebben, kunnen Klokradio gewoon via het kabelsignaal ontvangen. Dit kan overigens ook als het abonnement op de kabel opgezegd is, het signaal blijft er nog wel een tijdje op staan namelijk. Bij de aansluiting van de glasvezel-ontvanger zal wellicht een kabeltje op de versterker aangesloten zijn zodat men via de internetbox naar radio-/tv signalen kan luisteren. Als de versterker niet op dit signaal gezet wordt, maar op de tuner (zoals eerder), dan kan men radio luisteren “zoals vroeger”.

 

Is er geen kabel aanwezig of is er geen kabelsignaal meer, dan kan m.b.v. een eenvoudige draadantenne via een tuner geluisterd worden naar het signaal in de ether (97.3FM of 107.0FM).

 

Via internet kan altijd geluisterd worden. Dit kan met een speciale internet-radio of gewoon via de computer. Hiervoor verwijzen we naar de website, daar staan de links voor het luisteren via internet.

 

Mochten er n.a.v. het bovenstaande nog vragen zijn, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
 

Luister live ♫

WinampWindows Media PlayerRealplayerQuicktimeTunein
TuneIn Radio op uw mobiel : download de (gratis) app
AndroidAppleWindows OS

Nu op de radio..

Loading ...

Regio sport / info

Banner
Banner
Banner
reclame

Social Media

FacebookTwitter