Home Informatie over ...
Over Klokradio - algemeen

 

Klokradio is lokale omroep van Alblasserdam en Molenwaard. Vanuit de studio aan de Klipperstraat in Nieuw-Lekkerland worden dagelijks uitzendingen verzorgd die met name gericht zijn op de lokale activiteiten binnen de dorpen van ons uitzendgebied.

 

Klokradio is te ontvangen via de etherfrequenties 97.3 FM en 107.0 FM, de kabelfrequenties zijn 102.4 FM in Alblasserdam en op 105.9 FM in de gemeente Molenwaard. Ook via internet is Klokradio wereldwijd te beluisteren, klik hiervoor op 'Luister live' in het hoofdmenu.

 

Op 15 december 1990 was de eerste uitzenddag van Klokradio. Deze dag stond gelijk in het teken van een kraker op sportief gebied, t.w.: De Zwerver – Nieuw-Lekkerland. In ons hoofd waren we nog volop bezig met de openingsuitzending zodat Cor de Wit hals over kop met een telefoon onder zijn arm naar De Schans is gegaan om alsnog de wedstrijd te verslaan. (De uitslag was overigens 1-1.) Zo zijn de sportuitzendingen van Klokradio begonnen.

 

Onze naam is te danken aan Café de Klok, waar we ooit zijn begonnen met onze eerste uitzendingen. De opening van deze studio is verricht door Lee Towers tezamen met de toenmalige voorzitter en oprichter Michel Povée. Door de gestage groei zijn we al na 2,5 jaar verhuisd naar de Klipperstraat 2a te Nieuw-Lekkerland, een volwaardige studio. We zijn met een beperkt aantal mensen gestart en langzaam gegroeid tot wat we nu zijn. Bij onze omroep zijn tegenwoordig ca. 100 mensen in touw om de boel draaiende te houden. Al deze mensen doen dit op vrijwillige basis. Radio maken is een pure hobby! Het leuke van radio maken is de nieuwsgierigheid om nieuws te maken. Daar is interesse in de leefomgeving voor nodig en die hebben wij zeker. Onze slogan is ook niet voor niets ‘altijd in de buurt, altijd bij de tijd’.

 

Als lokale omroep proberen we dan ook een spreekbuis te zijn voor alle groeperingen uit de samenleving. Klokradio heeft daarom een veelzijdige programmering, die berust op de pijlers: Kerk, Informatie, Sport en Amusement. Kortom een compleet pakket.Dat Klokradio een breed draagvlak heeft in de lokale samenleving blijkt wel uit de vele trouwe donateurs/sponsoren en bedrijven die bij ons adverteren. Ook weten wij ons gesteund door de politiek door het verkrijgen van subsidie. Op deze manier maken niet alleen onze vrijwilligers, maar ook u en de politiek ons werk mogelijk!

 

Inmiddels zijn we meer dan 25 jaar jong, maar nog altijd in ontwikkeling. Nieuwe techniek en media, gebruik van internet, nieuwe programma’s, evenementen in de dorpen. Er is altijd genoeg te doen bij Klokradio, het kan ook uw hobby worden! Wilt u ook uw steentje bijdragen? Dat kan! Neem contact op met:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. om te laten weten wat u/jij voor Klokradio kan betekenen. En denk nu niet dat u alleen bij Klokradio kan komen werken als u kunt presenteren. Buiten het presenteren zijn er vele mogelijkheden om ons te helpen. U kunt hierbij denken aan techniek, secretariaat, redactie, verslaggever, bestuur enz. enz.

Ook is het mogelijk om bij Klokradio een maatschappelijke stage te lopen. Ook hiervoor kan men contact opnemen met: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
 

Luister live ♫

WinampWindows Media PlayerRealplayerQuicktimeTunein
TuneIn Radio op uw mobiel : download de (gratis) app
AndroidAppleWindows OS

Nu op de radio..

Loading ...

Regio sport / info

Banner
Banner
Banner
reclame

Social Media

FacebookTwitter