Home Berichtenarchief
Koninklijke onderscheiding Leo Huisman

 

Onze hoofdredacteur Leo Huisman ontving op 27 april 2012 uit handen van burgemeester Houtman van Nieuw Lekkerland een mooie Koninklijke onderscheiding. Leo werd hiermee benoemd in de Orde van Oranje Nassau.

Vorig jaar gingen 2 klokradiocoryfeeën, Ria Scholten en Wim Deelen, hem voor en recent kreeg ook Hans den Ouden, bij ons bekend als Bertus Bolknak, een lintje.

Als omroep zijn wij vereerd om al deze mensen bij onze omroep te hebben! Het ‘lintje’ voor Leo is een erkenning voor al het werk dat hij, geheel vrijwillig, voor de samenleving verricht. Leo doet dat niet alleen voor Klokradio, ook andere organisaties hebben veel plezier van zijn inzet.

 

Voorzitter Aat van Genderen mocht na het opspelden van het lintje nog enkele woorden spreken tot Leo. Hij haalde hierbij de verdiensten van Leo aan voor de omroep en karakteriseerde Leo als een tikkie eigenwijs, heel direct maar ongelooflijk betrokken!

Leo is al vanaf het eerste begin bij Klokradio betrokken. Eerst leverde Leo hand- en spandiensten bij evenementen die door ons werden verslagen. Voorbeelden van evenementen waar Klokradio bij aanwezig is zijn de Koninginnedagviering, voetbalwedstrijden van de lokale voetbalclubs, de Kerstnachtdienst, braderieën, de brandweerdag, lokale verkiezingen, teveel om op te noemen.

In 1994 werd Leo gevraagd hoofdredacteur van Klokradio te worden. Deze taak verricht hij tot op heden nog steeds.Naast het hoofdredacteurschap verzorgt Leo wedstrijdverslagen in het wekelijkse sportprogramma. Hij maakt een wekelijks politiek programma en hij presenteert met enige regelmaat een programma op de zaterdagochtend, Wekkerradio. In dit programma is veel aandacht voor het lokale verenigingsleven. Vermeldenswaard is de serie programma’s die hij maakte rond de laatste gemeentelijke verkiezingen in 2010.

Klokradio is hiermee inmiddels een begrip in de regio en zeer gewaardeerd door luisteraars. Via de ether, de kabel, internet is Klokradio 24 uur per dag, 7 dagen per week te beluisteren en heeft een programmering die al jaar en dag voldoet aan de eisen van het Commissariaat voor de Media. Dit is een verantwoordelijkheid van de hoofdredacteur.

Het aantal uren dat Leo Huisman wekelijks in de omroep stopt is meer dan van een vrijwilliger gevraagd mag worden. Door al deze inspanningen van Leo is Klokradio een bindende factor geworden voor de samenleving en het verenigings- en kerkelijk leven. Iets waar we met recht trots op zijn!!

Leo bedankte in zijn dankwoord de medewerkers van Klokradio, meer dan 100 met toch heel verschillende achtergronden, die met veel respect met elkaar om gaan! Bijzondere aandacht gaf Leo aan zijn ouders, die hem zijn gevoel voor het belang van het verenigingsleven hebben bijgebracht. De trots straalt ook op hen af!  (foto Wim Deelen)

 

 
 

Luister live ♫

WinampWindows Media PlayerRealplayerQuicktimeTunein
TuneIn Radio op uw mobiel : download de (gratis) app
AndroidAppleWindows OS

Nu op de radio..

Loading ...

Regio sport / info

Banner
Banner
Banner
reclame

Social Media

FacebookTwitter