Monthly Archives: juli 2023

Nellie van der Steen

Exposities amateurkunst in Molenlanden

Molenlanden – Een aantal leden van de amateurkunstvereniging Goed Gezien – Goed Bekeken exposeert de komende tijd op diverse plaatsen in de regio.

Rinske Krale werkt met naald, draad, textiel en kwast.
Tijdens het borduren, bij voorkeur op linnen, speelt ze met diverse steken, laat de steken in elkaar overlopen door te vergroten, te verkleinen of er iets aan toe te voegen of juist weg te laten. Letters en woorden krijgen een plek op de lap. In ieder werk voegt ze rood toe, al is het maar 1 klein draadje.
Ina Rogge maakt voornamelijk portretten, niet geheel naar de realiteit en vaak meer of minder geslachtloos; het kunnen zowel mannen als vrouwen zijn. Haar portretten zijn altijd kleurrijk. Ina wil ook graag dat er humor uitspreekt of dat de portretten juist iets mysterieus hebben.
Wendy Versluis schildert al jaren. Ze is begonnen met gezichten, daarna werd haar aandacht getrokken naar dieren en landschappen. Sinds kort maakt ze ook tekeningen met houtskool.
Rinske, Ina en Wendy exposeren van 17 juli t/m half oktober in gebouw De Strevenaer, 2959 BJ in Streefkerk.

Sia Hollemans tekent, schildert, illustreert boeken, exposeert, werkt in opdracht, geeft workshops en cursussen. Er is immers zoveel goeds en moois te zien, te ervaren, te delen, te maken en over te brengen.
En werken met beeldende materialen is zo heerlijk, dat ze die passie ook anderen gunt.
Sia exposeert van 19 juli t/m half oktober in Woon- en Zorgcentrum Graafzicht, Burgemeester Dekkingstraat 1 in Bleskensgraaf.
Op deze expositie toont zij illustraties en olieverfschilderijen.
Haar inspiratie? Een idee, een treffende zin, een muziekstuk, iets ontroerends, stoers of boeiends wat gehoord of gezien wordt.

Sia Hollemans
Sia Hollemans

Nellie van der Steen heeft altijd graag getekend, maar schilderen kwam later.
Door middel van cursussen heeft ze geleerd om met olieverf te werken en dat bevalt haar heel goed. Veel van haar schilderijen maakt ze aan de hand van eigen foto’s van bijvoorbeeld landschappen en stillevens.
Nellie exposeert van 17 juli t/m half november in ’t Waellant, Ooievaar 10, Nieuw-Lekkerland.

Nellie van der Steen

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de tentoonstellingen, de vereniging en haar activiteiten op www.goedgezien-goedbekeken.nl of www.facebook.com/amateurkunst

Maarten van Helden wethouder

Maarten van Helden uit Arkel wordt wethouder

Molenlanden – Maarten van Helden (57) uit Arkel wordt de nieuwe wethouder voor Doe Mee! Molenlanden. Fractievoorzitter Joke van de Graaf heeft hem gevraagd de plotseling afgetreden Johan Quik op te volgen.

“Het afscheid van Johan kwam onverwachts en dan moet je als fractie en partij snel, maar vooral zorgvuldig, weten te schakelen”, zegt Joke van de Graaf. “Voor ons waren er een paar duidelijke uitgangspunten: het moest iemand zijn die bekend is met de politiek-bestuurlijke omgeving en daardoor meteen zou kunnen instappen, uit de eigen gelederen van Doe mee!, woonachtig in onze eigen gemeente en bij voorkeur een vrouw. Tja, dat laatste is om verschillende redenen niet gelukt, maar verder voldoet Maarten aan alle criteria. Wij zijn echt blij met hem. Hij heeft een mooie brede ervaring in de ambtenarij en staat ook lekker met beide benen op de grond. Precies wat we willen zien bij Doe mee! en wat de gemeente nodig heeft. Hij kan meteen aan de slag!”

Maarten van Helden zelf kijkt uit naar de samenwerking in het college en met de raad. “Wat ik er van kan zien zit er een ervaren, gepokt en gemazeld college, met volgens mij ook grote onderlinge collegialiteit. Dat vind ik belangrijk. Samen sta je voor eenzelfde opdracht, het beste doen voor de inwoners. Dan moet je van elkaar op aan kunnen. Maar het allerbelangrijkste is dat ik aan de slag kan gaan voor de inwoners. Niet vanuit het gemeentehuis besturen maar de dorpen en de stad in, inwoners en ondernemers spreken, samen werken aan een nog mooier Molenlanden. Ik heb er ontzettend veel zin in en kijk er naar uit om aan de slag te gaan”, aldus Van Helden.

Maarten van Helden is getrouwd met Ayesha Kallan en woont al 30 jaar in Arkel.  Hij is ruimtelijk milieukundige en werkt als adviseur bij de provincie Utrecht aan onder meer gezonde leefomgeving, omgevingskwaliteit, klimaat-adaptatie en energietransitie.
Formeel zal de fractie van Doe mee! hem in september als wethouder voordragen.

Brand Bon Bon Catering & Events Alblasserdam

Nasleep brand Bon Bon Alblasserdam

Alblasserdam – De grote brand van zondag 30 juli 2023 kan nog geruime tijd letterlijk haar sporen nalaten in een deel van de regio. Duizenden scherfjes van de 462 zonnepanelen, die net op het dak van het cateringbedrijf waren geïnstalleerd en tijdens de brand uit elkaar spatten, zijn meegevoerd door de wind als onderdeel van de zwarte rookwolken, die richting Veerweg trokken.

Even na 20:00 uur werd – na zes uur blussen – het sein “brand meester” gegeven. Het nablussen duurde nog lang.
Rond 20:30 uur werd het NL-Alert, dat was uitgegeven in verband met de rook, ingetrokken en werd snelweg A15 vrijgegeven voor het verkeer.

Op onderstaand kaartje is te zien over welk gebied de rook trok en waar dus de meeste kans is dat daar scherven van de zonnepanelen terecht zijn gekomen.

“Er wordt onderzocht hoeveel zonnecelscherven zijn neergedaald in het gebied ten noordoosten van de Edisonweg, tot aan de Veerweg. Op plekken binnen de rode driehoek zijn scherven en stofdeeltjes gevonden. Ook buiten dit gebied kan het zijn dat er scherven zijn neergekomen, maar in veel mindere mate”, aldus de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid.
De deeltjes zijn scherp en daardoor gevaarlijk. “Raak ze niet met blote handen aan en houd kinderen en dieren er vandaan”, adviseert de Veiligheidsregio.

Wat u kunt doen als u zonnecelscherven aantreft, kunt u hier lezen:
Het wordt voorlopig afgeraden honden uit te laten in bijvoorbeeld het Alblasserbos.

Onderstaande foto’s werden zondagmiddag gemaakt door Twan Beukers.

Brand Bon Bon Catering & Events Alblasserdam

Grote brand in Alblasserdam

Alblasserdam – Bij Bon Bon Catering & Events aan de Van Hennaertweg is zondagmidag 30 juli 2023 even na 14:00 uur een zeer grote brand uitgebroken, waarschijnlijk in de pas geïnstalleerde zonnepanelen, die net in gebruik waren genomen.

De brandweer heeft een watertransport opgeroepen om over voldoende bluswater te beschikken. Meerdere eenheden werden ingezet, inclusief hoogwerker.

De brand breidde heel snel uit en getuigen meldden dat verschillende ontploffingen zijn te horen.
De snelweg A15 werd afgesloten vanwege de rookontwikkeling. “Geef de hulpdiensten de ruimte”, was de oproep van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid.

Er werd een NL-alert uitgegeven in Alblasserdam en Oud-Alblas. Er werd geadviseerd ramen, deuren en mechanische ventilatie te sluiten en uit de rook te blijven.
Tegen 16:00 uur werd opgeschaald naar GRIP2. Bij deze situatie krijgt het GRIP-team steun van een extra team binnen de gemeente: een Regionaal Operationeel Team. Er komt ook andere leiding. De hoogste baas van de brandweer of politie neemt namens de burgemeester beslissingen over de (hulp)diensten. (Gecoördineerde Regionale Incidentsbestrijding Procedure)

Het pand van Bon Bon stond al snel geheel in lichterlaaie en moet dan ook als verloren worden beschouwd.
De brandweer laat het gecontroleerd uitbranden. De panden in de omgeving worden gekoeld, om te zorgen dat de brand niet overslaat.


In de directe omgeving van de brand, ten noord/oosten van de Edisonweg, de A15 en de nabijgelegen weilanden zijn zonnecelscherven op de grond terechtgekomen. De zonnecelscherven zijn afkomstig van de zonnepanelen die op het dak van het brandende pand staan.
Deze deeltjes zijn scherp en daardoor gevaarlijk. Raak ze niet met blote handen aan en houd kinderen en dieren er vandaan.

Wat kunt u doen als u zonnecelscherven aantreft:
U kunt deze zelf opruimen. Gebruik altijd handschoenen om deeltjes op te rapen.

Moestuin:
Zijn scherven in de moestuin terechtgekomen? Ruim deze op. Was alles uit de moestuin extra goed.

Kinderen:
Houd kinderen weg bij zonnecelscherven. Inspecteer de plek waar zij gespeeld hebben of willen spelen om te zien of er deeltjes zijn. Laat ze extra hun handen wassen wanneer ze hebben gespeeld in het gebied waar de rook overheen is gegaan.

Buitenstaand vee:
Wanneer er zonnecelscherven zijn neergekomen in het weiland met vee, haal het vee dan naar binnen.

Honden:
Laat voor alle zekerheid uw hond niet uit in het Alblasserbos en houd de hond aangelijnd in het gebied waar de rook overheen is gegaan.


Rond 18:00 uur besloot de brandweer het brandende pand voor een deel open te breken om de brand gecontroleerd te kunnen blussen. Hierdoor namen de vlammen en de rookontwikkeling tijdelijk wat toe.

Paardenmarkt

Succesvolle St. Jacobus Paardenmarkt

Alblasserdam – De traditionele St. Jacobus Paardenmarkt was woensdag 26 juli 2023 weer een groot succes. Duizenden mensen bezochten de Kerkstraat en omgeving, waar naast tientallen kraampjes natuurlijk paarden waren te vinden. Maar ook een ezel trok de aandacht en er waren zelfs schapen.

Voorzitter Wim de Kloe van het organiserende comité kon tevreden zijn: er waren meer kramen dan vorig jaar, jong en oud waren weer aanwezig én het was gelukkig lekker weer geworden na een fikse bui in de vroege ochtend.

’s Avonds was er op het grasveld bij de skatebaan tussen de Roemer Visscherstraat en de Hobbemalaan ook nog een spectaculair hippisch festijn.

Ridders te paard, die een heus gevecht hielden en de aanwezige “jonkvrouwen” later een ritje op hun paard lieten maken en een echte touwtrekwedstrijd tussen sterke mannen en sterke paarden.

Bloemen bij Zorgboerderij Tro Tardi

Levenslang voor moorden zorgboerderij

Rotterdam/Alblasserdam – De rechtbank heeft John S. een levenslange gevangenisstraf opgelegd voor de moorden op een meisje en een vrouw op zorgboerderij Tro Tardi op 6 mei 2022.
Ook is hij veroordeeld voor de moord, twee dagen eerder, op een winkelier in Vlissingen.

“U bent twee minuten op het terrein van de zorgboerderij geweest”, zei de rechter. “Twee minuten die het leven van velen voorgoed op zijn kop hebben gezet en eigenlijk met geen pen is te beschrijven. Met deze gruwelijke daden brengt u kolossaal leed toe.”

De rechter vervolgde: “Het geweld en de koelbloedigheid die zich manifesteerden zijn angstaanjagend.” De rechter vergelijkt de moorden met liquidaties. “De ernst is buitenproportioneel groot. Het verdriet van velen is niet te overzien en de maatschappelijke impact is enorm.”

Er was ook een uitleg waarom niet was gekozen voor een combinatiestraf, 30 jaar gevangenisstraf en TBS: “Als alleen wordt gekeken naar de ernst van de feiten en de omstandigheden daaromheen is de levenslange gevangenisstraf de enig passende straf. De rechtbank heeft zich vervolgens wel de vraag gesteld of die levenslange gevangenisstraf aan de verdachte moest worden opgelegd. De persoonlijke omstandigheden van de verdachte en/of de toerekening van de feiten aan de verdachte zouden een reden kunnen zijn om daarvan af te zien. Een alternatief is in dat geval een combinatievonnis waarin een (lange) tijdelijke gevangenisstraf wordt gecombineerd met een tbs. Een belangrijke vraag was of in dit geval zo’n combinatievonnis wel passend is.
Deze vraag valt in twee onderdelen uiteen.
1. Zijn in een combinatievonnis van 30 jaar gevangenisstraf en TBS, zoals dat door de officier van justitie is voorgesteld, de doelen die met een TBS worden nagestreefd haalbaar?
2. Is er gelet op de mate van toerekening van de feiten aan de verdachte ruimte voor een tijdelijke gevangenisstraf van 30 jaar of (substantieel) lager in combinatie met TBS? Dit laatste is bepleit door de verdediging.
Met een combinatievonnis van 30 jaar gevangenisstraf en TBS kunnen de door de wetgever gestelde doelen gericht op veilige terugkeer in de samenleving niet worden gehaald. Ook doet een tijdelijke gevangenisstraf van 30 jaar of (substantieel) lager onvoldoende recht aan de aard en ernst van de gepleegde misdrijven. Dit leidt tot de conclusie dat een combinatievonnis simpelweg geen alternatief is. De enige passende straf in deze zaak is dan ook de levenslange gevangenisstraf. Deze straf wordt daarom aan de verdachte opgelegd.”

Zowel het Openbaar Ministerie als John S. kunnen binnen veertien dagen in beroep gaan tegen het vonnis.

Lezen-bouwen-spelen

Kinderspeelgoed in Het Reghthuys

Giessenburg – Tot en met 30 september 2023 is in Museum Het Regthuys weer een bijzondere collectie te zien. De expositie “Lezen-Bouwen-Spelen” is samengesteld uit de verzameling van Hardinxvelder Henk van den Herik (1961 – 2008).

Van den Herik had een voorliefde voor kinderboeken, die werden uitgegeven door Kluitman in Alkmaar, technisch speelgoed van Meccano en houten speelgoed. Daarnaast verzamelde hij stoommachines.

Museum Het Regthuys is gevestigd aan de Dorpsstraat 10 in Giessenburg en geopend op woensdag en zaterdag van 13:30 – 17:00 uur. De toegang voor niet-leden bedraagt € 3,00.

Hof van Langerak - Ondertekening

Hof van Langerak: 13 seniorenwoningen

Molenlanden/Langerak – Woensdag 12 juli zijn de handtekeningen geplaatst onder de anterieure overeenkomst voor het plan ‘Hof van Langerak’. Dit plan betreft de bouw van 13 seniorenwoningen. Het is een uniek concept, waarbij de bewoners een sociaal contract met elkaar aangaan en afspraken maken over saamhorigheid in het hofje. Met de ondertekening kan het bestemmingsplan als ontwerp ter inzage worden gelegd waarmee iedereen op het bestemmingsplan kan reageren.

Het plangebied ligt in Langerak en wordt omringd door de bebouwing aan de Wilhelminastraat en Het Slot. Het is nu nog een grasland, gescheiden door twee rechte sloten. De vereiste bestemmingsplanwijziging ligt nu ter inzage.

Sociaal contract
Herkon B.V. uit Sliedrecht is initiatiefnemer van het plan en is al geruime tijd eigenaar van de gronden in het plangebied. Commercieel directeur Jan Korevaar licht toe hoe uniek het plan is: “Het Hof van Langerak wordt een combinatie van kleinschalig wonen in een hofje, waarbij de toekomstige bewoners een sociaal contract met elkaar aangaan. Hierin maken ze afspraken met elkaar over saamhorigheid en naar elkaar omkijken. Dat is echt uniek.”

Binnen Langerak en de gemeente Molenlanden is behoefte aan bijzondere sociale woonvormen. Met het sociaal contract in het Hof van Langerak wordt het samenleven gewaarborgd. De toekomstige bewoners van het Hof gaan met elkaar in een vereniging en maken naast praktische afspraken, ook sociale afspraken met elkaar. De gemeente ziet samen met de initiatiefnemer de meerwaarde en het belang van het sociale aspect. Wethouder Wonen Arco Bikker: “Het Hof wordt een mooie aanvulling in het aanbod van Molenlanden, waarbij bewoners straks bewust kiezen om met aandacht voor elkaar samen een toekomst aan te gaan. Hiermee ontstaat sociale binding in deze buurt. Op deze voor ons unieke woonvorm zijn we als gemeente ontzettend trots”. 

Procedure
Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 20 juli voor een periode van zes weken ter inzage op ruimtelijkeplannen.nl of inwoners kunnen een afspraak maken met de gemeente om het plan in te zien op de locatie in Hoornaar. 

Planning
De initiatiefnemer hoopt het plan in het vierde kwartaal van 2023 in de verkoop te brengen mits de buurt positief instemt. Voordat de woningen daadwerkelijk gebouwd worden, dient het perceel minimaal negen maanden te worden voorbelast om zo zettingen in de toekomst tegen te gaan. Het starten van de bouw begint dus in het gunstigste geval in het derde kwartaal van 2024.

Vragen
Als u inhoudelijke vragen heeft over het bestemmingsplan dan kunt u contact opnemen met Niels Olthof van de gemeente Molenlanden via niels.olthof@jouwgemeente.nl.
Heeft u vragen over de verkoop van de woningen dan kunt u kijken op de website van Herkon, www.herkon.nl/projecten/hof-van-langerak
U kunt ook contact opnemen met Bart van Wingerden via b.vanwingerden@herkon.nl.

Aanrijding Edisonweg Alblasserdam

Aanrijding Edisonweg

Alblasserdam – Even na halfvijf op woensdag 12 juli 2023 vond op de Edisonweg een fikse aanrijding plaats. De bestuurder uit Kinderdijk van een Nissan kwam van de A15 en wilde afslaan richting Papendrecht toen hij werd aangereden door een auto die vanaf Papendrecht in de richting van Alblasserdam reed. 

De bestuurder van de Nissan bleef ongedeerd. De inzittenden van de Citroën moesten daarentegen mee naar het ziekenhuis voor controle. Ook bleek uit een blaastest dat de bestuurder van laatstgenoemde auto alcohol had genuttigd. Hij is daarom aangehouden.

Welke rol de verkeerslichten in dit alles hadden is nog niet bekend. Een voorzichtige inschatting is dat een van de twee voertuigen door rood gereden is.

Een bergingsbedrijf heeft de auto’s, die waarschijnlijk beiden total loss zijn, opgehaald. 

Schuurverkoop Stadsboerderij Vredebest

Schuurverkoop Stadsboerderij Vredebest

Nieuwpoort – Zaterdag 15 juli 2023 is het voor de liefhebbers weer interessant om een bezoekje te brengen aan Stadsboerderij Vredebest in Nieuwpoort. Dan gaat namelijk de “zwarte schuur” open voor de verkoop van allerlei leuke spullen.

Leuke spulletjes uit oma’s tijd en veel boeken om de vakantie door te komen. En voor de inwendige mens is er koffie of thee met door de vrijwilligers zelf gebakken lekkers op het terras!!

De schuur is open van 10:00 tot 15:00 uur. Stadsboerderij Vredebest is gevestigd aan de Binnenhaven 24 in Nieuwpoort. Parkeren kunt u het best bij de begraafplaats “Bij de Waterschuur”.

Wereld Alzheimerdag

Pannenkoekenboottocht op de Giessen

Molenlanden – Het duurt nog even, maar de tijd gaat snel: 21 september is de Wereld Alzheimerdag 2023. Het Alzheimer Trefpunt Molenlanden organiseert deze dag een Pannenkoekenboottocht op de Giessen. 

Van 12:00 – 14:00 uur zal vanuit Giessenburg een tocht op de Giessen worden gemaakt voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. 
Aan boord kan worden genoten van diverse soorten pannenkoeken, gebakken door leden van de Werkgroep.

De kosten bedragen € 5,00 per persoon, inclusief een drankje, die middag te voldoen. Deelnemers moeten wel zelfstandig op en van de boot kunnen stappen. De opstapplaats is de Graanbuurt aan de Doetseweg.

Voor meer informatie en opgave kunt u contact opnemen met Arie Slob, mrarieslob@hetnet.nl of telefoon 06-51173181.

Afscheid Vincent van Haaren

Afscheid Vincent van Haaren

In het tweede uur van Wekkerradio van zaterdag 8 juli 2023 werd afscheid genomen van Vincent van Haaren, die zo’n 15 jaar actief was als vrijwilliger bij Klokradio. Naast enthousiaste bijdragen aan onder meer de uitzendingen vanaf het Havenfestival was hij jarenlang technicus/presentator bij het zaterdagochtendprogramma, waarbij hij nu voor de laatste keer achter de knoppen zat.

In zijn laatste uur werd door meerdere radiocollega’s samen met hem teruggeblikt op al die jaren radiomaken, het werk en de andere hobby’s van Vincent.
Als dank voor zijn altijd enthousiaste inzet bij Klokradio ontving hij namens het bestuur een kadobon uit handen van Ria Scholten, met wie hij zijn laatste Wekkerradio maakte.

Controle Bleskensgraaf

Controle bedrijven Bleskensgraaf

Molenlanden – Dinsdag 4 juli voerde de gemeente met verschillende partners een onaangekondigde controle uit bij bedrijven in Bleskensgraaf. De actie is erop gericht om ondermijning tegen te gaan en ondernemers bewust te maken van de gevaren van ondermijnende criminaliteit.

Integrale controle
De controles passen in een brede aanpak van de gemeente en veiligheidspartners om illegale activiteiten op bedrijventerreinen tegen te gaan en ondernemers bewust te maken van de gevaren van ondermijnende criminaliteit. Denk bijvoorbeeld aan een leegstaande ruimte die verhuurd wordt aan een drugsteler. Of een autoverhuurder die auto’s voorziet van verborgen ruimtes. We willen ervoor zorgen dat ondernemers weten waar ze op moeten letten om ondermijnende criminaliteit te voorkomen en de meldingsbereidheid van inwoners/ondernemers vergroten.

Resultaten
Mede dankzij medewerking van de ondernemers, zijn de controles succesvol verlopen. Burgemeester Segers kijkt terug op een geslaagde actie van de betrokken partijen. ‘Het is fijn dat er bij deze controle geen overtredingen zijn geconstateerd. Deze controles hebben zeker een meerwaarde. We willen inzicht krijgen in de activiteiten van bedrijven in Molenlanden. Optreden als ze de geldende wetten en regels niet naleven. En bedrijven met malafide activiteiten aanpakken. Door actief te controleren en ondernemers voor te lichten over de gevaren van ondermijning zorgen wij gezamenlijk voor een veilig en eerlijk ondernemersklimaat,’ aldus burgemeester Segers.

Stop ondermijning samen
Op de website stopondermijningsamen.nl kunt u uiteenlopende verhalen lezen over ondermijning. Waargebeurde verhalen waarbij ‘gewone’ burgers betrokken raakten. Bij het opsporen van criminaliteit zijn meldingen heel belangrijk.

Heeft u een ‘niet pluis gevoel’? Heeft u het vermoeden dat iets niet in de haak is? Meld het dan:
• Bel de politie 0900-8844 (bij spoed 112)
• Anoniem melden? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul het tipformulier in op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Bibliotheek zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten in de bibliotheek

Alblasserdam – De bibliotheek doet ook  mee met het zomerpaspoort. Je kan je via het zomerpaspoort opgeven voor het DigiLab. In het DigiLab ga je aan de slag met het green screen ontdek je hoe robots werken of geef je je op om met de Doodle 3D pen te tekenen.

Het DigiLab is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ook is er een poppenkast voorstelling voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Poppenkast voorstelling gaat over een draakje wat zijn moeder kwijt is in het grote bos. Wat zal er gebeuren? Beleef het tijdens de poppenkast voorstelling.  De voorleeshelden XL staan in het teken van “Woeste Willem” het boek van Ingrid en Dieter Schubert.  Opgeven voor deze activiteiten kan alleen met een zomerpaspoort en via de website van het ABC team. www.abcalblasserdam.nl

Krantje met koffie op zaterdag

Op zaterdagochtend liggen er extra veel zaterdagkranten in de bibliotheek. Onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers kan je op je gemak een krantje lezen. 

Diverse activiteiten

Op zaterdag 8 juli staat de bibliotheek op de boekenmarkt in het Makado centrum en verkoopt daar boeken voor de jeugd en volwassenen.

Samen met Stichting Welzijn Alblasserdam organiseert de bieb een Puzzel – wandeltocht. De Speurtocht is op donderdag 13 juli en vertrek is om 10:00 uur vanaf het Brughuis.

Op 22 juli is RidderkerkFM Regionaal aanwezig en doen zij een uitzending vanuit de Serre in de Rederij. Wil je wel eens zien hoe radio gemaakt wordt en wil je komen luisteren naar de interessante gasten schuif dan gezellig aan van 10:00 tot 12:00 uur.

Vakantielezen 2023

Ga mee op reis naar zes bijzondere landen: Avonturenland, Lachland, Sportmanie, Dierenrijk, Sprookjeseiland en de Griezelkust. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar ze bestaan echt Ontdek het zelf en ga mee op reis. In de bibliotheek van Alblasserdam gaan we elke week van de vakantie naar een ander land. Doe de speurtocht en krijg een kleine attentie. Elke middag van 13:00 tot 17:00 uur staat er iets te kleuren , te speuren of te knutselen. Maar natuurlijk zijn er ook veel leuke boeken om te lezen of om te lenen. Vakantielezen is voor kinderen van groep 3 en 4 van de basisschool.

Brand N216

Grote hooibrand op N216

Giessenburg – Op de N216 bij Giessenburg is vrijdagavond 30 juni 2023 even voor 20:00 uur brand ontstaan op een trailer van een tractor. De aanhanger met een grote lading strobalen vatte vlam en stond enkele minuten later in lichterlaaie. De bestuurder heeft zijn trekker tevergeefs proberen te redden. Hij probeerde de bevestigingspin tussen trekker en aanhanger los te trekken, maar door de extreme hitte mislukte dit en ging de tractor ook mee in vlammen op. 

De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand. Er kwamen meerdere voertuigen naar de plek des onheils, waaronder een schuimblusvoertuig met een waterkanon uit Gorinchem. De brandweer is tot diep in de nacht bezig geweest met het uit elkaar halen en het nablussen van het stro. Voor het uit elkaar halen van het stro kwam onder meer een kraan ter plaatse. Voor het afvoeren van het stro is een vrachtwagen met grote bakken ter plaatse gekomen.

De N216 is bij Giessenburg is vanwege de brand geruime tijd dicht geweest. De bestuurder van de trekker bleef ongedeerd.

24 uur per dag, 7 dagen per week

Altijd in de buurt, altijd bij de tijd

ACTUEEL

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Klokradio

GRATIS
BEKIJK