Monthly Archives: oktober 2023

Autobrand Oud-Alblas

Auto gaat in vlammen op in Oud-Alblas

Oud-Alblas – Vrijdag 27 oktober 2023 is een auto in vlammen opgegaan langs de Heiweg in Oud-Alblas.

De brandweer van Nieuw-Lekkerland werd rond kwart voor tien opgeroepen voor een brand in de Van Zijlstraat in Nieuw-Lekkerland, maar daar bleek geen brandende auto te zijn. De brandweer kreeg daarna te horen dat de brand woedde op de Heiweg bij Oud-Alblas.

Men ging met spoed naar de Heiweg om de brandende auto te blussen, maar die was niet meer te redden en brandde volledig uit. De bestuurder wist zijn voertuig tijdig te verlaten en bleef ongedeerd.
Waardoor de brand ontstond is niet bekend.

Buurtactie lagere rijsnelheid

Actie basisschoolleerlingen 30 km/u wegen

Molenlanden – Misschien heeft u ze wel zien staan? Leerlingen van verschillende basisscholen hielpen de politie de afgelopen weken bij buurtacties in Molenlanden. Met behulp van een lasergun controleerden ze automobilisten in Bleskensgraaf en Groot-Ammers op hun rijsnelheid op een 30 km/u weg.

Deze actie is in samenwerking met politie, gemeente Molenlanden en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Belangrijk en nuttig, maar volgens de leerlingen vooral ‘heel cool’.
De leerlingen gingen ook het gesprek aan met de automobilisten over veilig rijden in het verkeer. En ze deelden een flyer uit met tips als herinnering.

Wethouder Maarten van Helden deed vrijdag 27 oktober mee met de actie in Groot-Ammers.
“Er wordt te vaak, te hard gereden en dat leidt tot gevaarlijke verkeerssituaties. We willen een verkeersveilig Molenlanden, maar dat kan de gemeente niet alleen. Iedereen moet hierin zijn verantwoordelijkheid nemen. Zo’n buurtactie als deze is natuurlijk leuk, maar ook heel zinvol. De aangehouden automobilisten worden zich bewust gemaakt van hun eigen rijgedrag. De leerlingen leren hier van en ik hoop natuurlijk dat zij deze ervaringen thuis bespreken. Zo bereiken we veel mensen in Molenlanden en maken we samen een punt van nul verkeersslachtoffers”, aldus de wethouder.

Meldingen verkeersgedrag

De afgelopen weken waren de buurtacties ook in Schelluinen en Streefkerk. In Noordeloos wordt binnenkort ook nog een actie georganiseerd. De school, gemeente, politie en VVN zetten zich in voor een beter verkeersgedrag en minder verkeersslachtoffers. Vanuit school, raad en bewoners ontvangen gemeente en VVN regelmatig meldingen van onrustig rijgedrag en/of te hard rijden op 30 km/u wegen in de gemeente Molenlanden.

Maak een punt van nul verkeersslachtoffers
De buurtacties passen goed binnen de doelstelling van gemeente, regio, VVN en politie om samen te werken aan verkeersveiligheid. Deze actie sluit aan bij de gemeentelijke, regionale en provinciale missie: “Maak een punt van nul verkeersslachtoffers”.

Fotopresentatie Historische Vereniging Bnnenwaard

Fotopresentaties Ottoland en Goudriaan

Ottoland / Goudriaan – Op woensdag 8 november 2023 organiseert de Historische Vereniging Binnenwaard in verband met haar 40-jarig jubileum een fotomiddag en -avond in Het Dorpshuis in Ottoland.

Op donderdag 9 november wordt datzelfde gedaan in De Multistee in Goudriaan.
Er zijn veel tot nu toe onbekende foto’s uit de beide dorpen aangeleverd die de Historische Vereniging graag wil laten zien. Zowel in de middag als in de avond wordt de fotopresentatie verzorgd.
De inloop in de middag is vanaf 13:30 uur en om 14:00 uur zal de presentatie starten.
De inloop in de avond is vanaf 19:30 uur en dan wordt met de presentatie gestart om 20:00 uur.
U bent van harte welkom!

Heel Nederland Leest

Heel Nederland Leest

Alblasserdam – In het kader van Heel Nederland Leest staat het boek “Sonny Boy” van Annejet van der Zijl centraal. Rondom dat boek zijn er diverse activiteiten door Bibliotheek AanZet in Alblasserdam georganiseerd.

In samenwerking met Cultureel Centrum Landvast is er bijvoorbeeld een vertoning van de verfilming van Sonny Boy. Een meeslepend verhaal dat u niet mag missen. De vertoning vindt plaats op 7 november om 14:00 uur in Cultureel Centrum Landvast, Haven 4 Alblasserdam.
De toegangsprijs bedraagt slechts € 3,50 en dat is zelfs inclusief een exemplaar van het boek Sonny Boy en een drankje. Een mooie kans om het prachtige verhaal op het grote scherm te ervaren.

“Sonny Boy” vertelt de levens- en liefdesgeschiedenis van Rika van der Lans en Waldemar Nods die elkaar in 1928 ontmoeten. Hun liefde voor elkaar is zeer omstreden, want hij is een jonge Surinaamse student en zij is een veel oudere gehuwde Nederlandse vrouw met vier kinderen.

Op vrijdag 24 november lanceert de Bibliotheek de allereerste editie van de “Vrijdagmiddag Boekenclub”, een sociale bijeenkomst voor boekenliefhebbers.
Dat is een mooie gelegenheid om gezellig boeken te delen, elkaar te inspireren en te genieten van een hapje en een drankje, zo zegt de bieb.
Ook hier zal het boek Sonny Boy centraal staan tijdens deze eerste editie. De “Vrijmibo-club” begint om 15:00 uur en eindigt om 16:30 uur.

En – last but not least – voor leden van de Bibliotheek AanZet zijn er gratis exemplaren van het boek Sonny Boy beschikbaar! Zolang de voorraad strekt, dus haast u om uw exemplaar te bemachtigen en duik in dit prachtige verhaal.

De Bibliotheek hoopt u te mogen verwelkomen bij deze bijzondere evenementen in het teken van Heel Nederland leest.
Voor meer informatie of reserveren kunt u terecht op de website: www.debibliotheekaanzet.nl

Tour de France Femmes

Tour de France Femmes door de Alblasserwaard

Alblasserwaard – In augustus 2024 zal de tweede etappe van de Tour de France Femmes door een deel van de Alblasserwaard worden gereden. De etappe start in Dordrecht en de finish is in Rotterdam.

De dames zullen in ieder geval door Papendrecht, Oud-Alblas, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland, Kinderdijk en Alblasserdam komen alvorens ze doorgaan richting de Boompjes in Rotterdam.

Wethouder Sport Bram Visser van Molenlanden heeft er nu al zin in: “We zijn blij dat we ons mooie gebied met de doorkomst van de Tour de France Femmes op de kaart kunnen zetten. Zoals de route nu is ingetekend, rijdt het peloton een flink stuk door ons karakteristieke landschap. En uiteraard langs ons prachtige werelderfgoed in Kinderdijk. Mooi dat we met dit sportevenement elkaar in Zuid-Holland in beweging krijgen.”

Politie

Preventieve controle bij bedrijven in Arkel

Arkel – De Gemeente Molenlanden heeft met verschillende partners afgelopen woensdag een onaangekondigde preventieve controle gehouden bij een aantal bedrijven aan de Vlietskade in Arkel.

De actie was erop gericht om ondermijning tegen te gaan en ondernemers bewust te maken van de gevaren van ondermijnende criminaliteit.

Tijdens de preventieve controles, die regelmatig in de gemeente worden gehouden, gaat men in gesprek met ondernemers om ze bewust te maken van de gevaren van georganiseerde criminaliteit en hoe zij de signalen hiervan kunnen herkennen en melden.
De controles passen in een brede aanpak van de gemeente en haar veiligheidspartners om illegale activiteiten op bedrijventerreinen tegen te gaan.
Ook wil men zo de meldingsbereidheid bij inwoners en ondernemers te vergroten.  

De controle in Arkel is woensdag goed verlopen; er zijn geen overtredingen geconstateerd.

Burgemeester Segers zegt over de controle zich als gemeente bewust te zijn van de impact die een controle met zich meebrengt en hij wil de ondernemers daarom bedanken voor hun medewerking. “Door actief te controleren en ondernemers voor te lichten over de gevaren van ondermijning zorgen wij gezamenlijk voor een veilig en eerlijk ondernemersklimaat”, laat de burgemeester weten.

Als u zaken denkt te zien die volgens u niet kloppen?
Meld het dan via het nummer van de politie 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Techniekroute Bleskensgraaf e.o.

Techniekroute Bleskensgraaf e.o. was een succes

Bleskensgraaf / Regio – Woensdag 25 oktober 2023 brachten bijna 150 leerlingen van groep 8 van de basisscholen uit Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Wijngaarden, Oud-Alblas en Ottoland een bezoek aan lokale bedrijven tijdens de Techniekroute. Alle kinderen vertrokken vanaf hun eigen school om verschillende technische bedrijven te bezoeken.

Alles uit de kast
Het was de vierde editie van de Techniekroute in deze regio. Bedrijven uit de (brede) omgeving van Bleskensgraaf deden weer mee en trokken alles uit de kast om de kinderen een mooie ochtend te bezorgen. De Techniekroute is inmiddels een bekend begrip in de gemeente Molenlanden. Leerlingen krijgen tijdens de route een uniek kijkje achter de schermen.

Bruggenbouwers
Dit jaar deed ook Gebr. de Koning uit Papendrecht mee. Net als bij de andere bedrijven, gingen ook hier de leerlingen zelf aan de slag. Na een uitgebreide rondleiding en presentatie, mochten de leerlingen drie verschillende houten bruggen bouwen. Met een betonblok van 1800 kilo werd getest welke brug het sterkste was. Dat was de brug met boogconstructie. De kinderen waren erg onder de indruk. “Ik wil hier graag solliciteren”, zei een van de leerlingen aan het einde van het bezoek. Een mooi compliment voor Gebr. de Koning.

Een veelzijdig programma
Alle 10 deelnemende bedrijven lieten op eigen wijze zien wat ze in huis hebben. Van orderpicking bij Monta, de werking van pompen bij PompPlus, tot kaas maken bij zuivelfabriek de Graafstroom. Een veelzijdig programma dus. Niet alleen de leerlingen zijn enthousiast over de Techniekroute, ook de begeleiders zijn soms erg verrast door de bedrijven. “Ik heb nooit geweten dat er hier in de omgeving zulke bijzondere dingen worden gemaakt”, zei een ouder tijdens het bezoek aan Lowpad B.V. Het bedrijf maakt mobiele robots voor distributiecentra en de kinderen mochten hier zelf de robots besturen. Dat het gebruik van software ook risico’s kent, leerden de kinderen bij CyberCloud. Hier kregen ze een workshop ‘ethisch hacken’.
De groep 8-ers hebben veel inspiratie opgedaan en verkend wat werken in de techniek inhoudt; het was opnieuw een geslaagde ochtend.

Week van de pleegzorg

Aandacht voor pleegouders in Molenlanden

Molenlanden – Van 1 tot en met 8 november 2023 is het de week van de pleegzorg. In deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor het belang van pleegzorg én het tekort aan pleegouders.

Samen met pleegzorgorganisatie William Schrikker Gezinsvormen organiseert de gemeente Molenlanden regelmatig bijeenkomsten voor pleegouders. Wethouder Piet Vat bezocht onlangs zo’n bijeenkomst en sprak met de aanwezige pleegouders over hun ervaringen (foto).

Ervaringen delen
Pleegouders zorgen vaak naast hun eigen gezin voor een of meer pleegkinderen. Soms komen kinderen al op jonge leeftijd in een pleeggezin terecht. En soms pas in hun tienerjaren. Pleegouders vangen een kind af en toe bij hen thuis op, bijvoorbeeld om het weekend of een aantal dagen per week. Ook zijn er gezinnen die de kinderen (tijdelijk) helemaal in het gezin opnemen. Pleegouders ervaren het pleegouderschap als een verrijking van hun leven. “Ik houd echt van mijn pleegkind. Je krijgt zo veel terug voor je inzet”, aldus een pleegmoeder.
Wethouder Vat luisterde tijdens een bijeenkomst aandachtig naar de pleegouders: “Veel bewondering en waardering heb ik voor pleeggezinnen. Ik vind het heel bijzonder dat pleegouders hun hart en huis openstellen voor deze kwetsbare kinderen. Goed dat deze ouders door de bijeenkomsten hun ervaringen kunnen delen.”

Speciale bijeenkomsten voor pleegouders
William Schrikker Gezinsvormen organiseert regelmatig bijeenkomsten voor pleegouders. Tijdens de bijeenkomsten praten de pleegouders over een door hen gekozen thema. Ook delen ze verhalen en ervaringen met elkaar. De moeilijkere kanten van het pleegouderschap komen ook aan bod. Bijvoorbeeld het vinden van passende hulp dicht bij het kind. “We leren van elkaar en ook de herkenning in elkaars verhalen geeft veel steun”, aldus één van de pleegouders. Bent u pleegouder? Bezoek ook eens een bijeenkomst. Het maakt niet uit bij welke pleegzorgorganisatie u bent aangesloten. Ook pleegouders die niet in Molenlanden wonen zijn welkom.

Pleegouders zijn hard nodig
Er zijn nog steeds pleegouders nodig. In deeltijd, kortdurend of voor langere tijd. Zodat ieder kind zo thuis mogelijk kan opgroeien. Wilt u meer weten over het pleegouderschap of u aanmelden als pleegouder? Kijk op www.pleegzorg.nl.

Meer weten of deelnemen?
Neem contact op met Jacqueline van der Boor van William Schrikker Gezinsvormen via 06 – 246 490 42 of jvdboor@wsgv.nl.

Drugspand gesloten

Opnieuw hennepkwekerij in Streefkerk

Streefkerk – Burgemeester Segers van Molenlanden wil een pand aan de Fransestraat voor een periode van drie maanden sluiten. In dit pand werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie voorkomen.

De vondst vond plaats na een melding bij Misdaad Anoniem dat er vermoedens waren dat het pand als hennepkwekerij werd gebruikt. De kwekerij werd inderdaad vrijdag 13 oktober door de politie aangetroffen en ontmanteld. In het pand werden 416 hennepplanten aangetroffen.

Herhaling voorkomen
Om herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie te voorkomen, wil de burgemeester het pand voor drie maanden sluiten. De eigenaar van de woning is hierover geïnformeerd. Deze maatregel is in lijn met het beleid dat de gemeente Molenlanden heeft vastgesteld, conform de Opiumwet.

Let op bij het verhuren van een pand
Hennepteelt en drugshandel leveren een gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Criminelen die zich bezighouden met hennepteelt trekken mogelijk meer criminaliteit aan. Bewoners kunnen worden gechanteerd of bedreigd. De gemeente adviseert inwoners die een woning of bedrijfspand verhuren dan ook met klem goed na te gaan of de huurder betrouwbaar is. De eigenaar van de woning of het pand is medeverantwoordelijk voor goed gebruik. Dus ga regelmatig poolshoogte nemen. Zo kan worden voorkomen dat een pand maandenlang wordt gesloten.

Meld signalen
Signalen van buurtbewoners zijn bij de aanpak van criminaliteit zeer belangrijk.
Ziet u iets verdachts? Meld dit dan bij de politie via 0900 – 8844 of 112 bij spoed, het team Veiligheid van de gemeente via veiligheid@jouwgemeente.nl of 088 – 75 15 00. Wil je liever anoniem melden? Meld dan via Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Expositie Gezondheidscentrum Giessenburg

Winters entree Gezondheidscentrum

Giessenburg – In Gezondheidscentrum Giessenburg is sinds kort een expositie te zien van foto’s, gemaakt door Arie van Noordennen.

In de hal zijn mooie taferelen te zien van winters Giessenburg, vastgelegd in de periode 2009-2010 en 2017. Arie van Noordennen is lid van de fotoclub “De Ontspanner” en de expositie is dan ook in samenwerking met deze club gerealiseerd.

Gezondheidscentrum Giessenburg stelt al geruime tijd de centrale hal open als expositieruimte voor verenigingen en particulieren. Als regelmatige gebruiker heeft Fotoclub De Ontspanner het beheer van deze ruimte overgenomen. Naast regelmatig wisselende exposities van werk van hun leden, wil Fotoclub De Ontspanner ook andere verenigingen en particulieren de ruimte blijven bieden om hun werk te tonen.

Wilt u hierover meer weten, dan kunt u contact opnemen met info@fotoclubdeontspanner.nl.

Scholenmarkt

Scholenmarkt Molenlanden

Bleskensgraaf / Regio – Op maandag 30 oktober aanstaande organiseren de gemeente Molenlanden, de basisscholen en het voortgezet onderwijs een scholenmarkt voor het voorgezet onderwijs.

Leerlingen uit groep 7 en 8 van alle Molenlandse basisscholen zijn samen hun ouders of verzorgers van harte welkom.
Meer dan 25 scholen voor het voortgezet onderwijs uit de regio stellen zich voor.
De markt start om 18:30 uur en vindt dit jaar plaats in zalencentrum De Spil in Bleskensgraaf.

De scholenmarkt is bedoeld om leerlingen en ouders of verzorgers te helpen bij het maken van een schoolkeuze in het vervolgonderwijs.

Piet Vat, wethouder onderwijs, is blij dat het dit jaar weer lukt om de scholenmarkt te organiseren:
“Het is voor leerlingen en hun ouders/verzorgers heel fijn om zich op deze markt breed te kunnen oriënteren op het vervolgonderwijs”, zegt hij. “Er is namelijk nog best wat te kiezen in onze regio! Door vroeg in het schooljaar een markt te houden, hebben leerlingen en ouders of verzorgers alle tijd om te bepalen welke open dagen ze willen bezoeken later in het schooljaar”, aldus wethouder Vat.

Elk half uur start er tijdens de Scholenmarkt een algemene presentatie over de structuur van het voortgezet onderwijs en de schoolkeuze. In de grote zaal en de sportzaal van De Spil staan informatiestands van de scholen uit de regio waar ouders en leerlingen kunnen kennismaken met docenten, vragen kunnen stellen en brochures bekijken.

Techniekroute Bleskensgraaf

Techniekroute Bleskensgraaf e.o.

Regio – Woensdag 25 oktober aanstaande zal de vierde Techniekroute worden georganiseerd in Bleskensgraaf en omgeving. Tijdens deze route brengen leerlingen van groep 8 van basisscholen in groepjes een bezoek aan twee lokale technische bedrijven.

De bedrijven nemen de kinderen mee in de wereld van de techniek. Vaak mogen de kinderen zelf aan de slag met leuke opdrachten. Zo ervaren de kinderen wat werken in de techniek inhoudt.
Voor de bedrijven biedt het een mooie kans om eens een kijkje achter de schermen te geven. Met de Techniekroute hoopt de organisatie kinderen enthousiast te maken voor het vak. 

Maar liefst tien bedrijven uit de regio doen mee aan de Techniekroute, die wordt georganiseerd door de gemeente Molenlanden.
Zo is er een zuivelfabriek in Bleskensgraaf, een timmerfabriek in Goudriaan, maar ook een bedrijf in computerbeveiliging waar de kinderen mee kunnen kennismaken.

De kinderen vertrekken vanaf hun eigen scholen naar de bedrijven en na afloop kan door de deelnemende bedrijven en scholen worden aangeschoven bij een netwerklunch.

Foto: Techniekroute Bleskensgraaf 2022

Lezing Evert van Ginkel

Lezing IJzertijd in Zuid-Holland

Bleskensgraaf – Aanstaande donderdag, 19 oktober zal in De Spil in Bleskensgraaf een lezing worden gehouden over de IJzertijd in Zuid-Holland.

Spreker is de heer Evert van Ginkel, archeoloog en al ruim veertig jaar schrijver van populair-wetenschappelijke boeken over archeologische en historische onderwerpen, waar hij ook exposities en films over maakt.

De prehistorie van Zuid-Holland – de periode van circa 4000 voor Christus tot het begin van de jaartelling – heeft bijna tweemaal zo lang geduurd als de periode daarna tot vandaag de dag. Toch weten de meeste inwoners er weinig van.

Dat geldt zeker ook voor de IJzertijd, de laatste acht eeuwen voor het begin van de jaartelling. Wat we nu Zuid-Holland noemen, was voor 90% onbewoonbaar moeras.
Er lagen geen steden en zelfs niet wat wij ‘dorpen’ zouden noemen. Geen paleizen, geen tempels, geen versterkingen, geen havens. Er woonden een paar duizend mensen langs de kust, aan de riviermondingen en op sommige geschikte plekken in het veen.
Een geïsoleerde samenleving, die weinig contacten had met de buitenwereld maar zich heel goed wist te redden. Dat blijkt uit archeologisch onderzoek uit de afgelopen honderd jaar.

Archeoloog Evert van Ginkel vertelt aan de hand van opgravingsresultaten en vondsten meer over deze onbekende maar fascinerende periode. De lezing wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Binnenwaard.

Wilt u de lezing bijwonen, dan bent u donderdag 19 oktober om 20:00 uur van harte welkom in De Spil, Willem van den Heerikweg 1 in Bleskensgraaf.
Leden van de Historische Vereniging hebben gratis toegang, niet-leden betalen slechts € 2,00 entree.

Open Radiodag was een groot succes

Nieuw-Lekkerland – De studio van Klokradio was vanaf 09:00 uur zaterdag 14 oktober 2023 voortdurend goed gevuld met bezoekers, die op de “Open Radiodag” eens wilden zien waar en hoe de programma’s van hun lokale omroep worden gemaakt.

Iedereen was welkom om eens aanwezig te zijn bij een van de programma’s, die zaterdag speciaal werden gemaakt door vaste medewerkers, samen met gasten die mee presenteerden of zelfs live muziek maakten.

Ook de burgemeesters Segers en Boersma van Molenlanden en Alblasserdam waren van de partij en namen de tijd om aan te schuiven voor een interview.
Alle programma’s van zaterdag kunt u terugluisteren via deze pagina: https://bit.ly/3tpkKIP

Vrachtwagen op zijn kant

24 ton karton op zijn kant

Oud-Alblas – Dinsdag 10 oktober 2023 is op de rotonde bij de kruising van de N481 met de N214 een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur kwam gelukkig met de schrik vrij, maar zorgde voor zijn manoeuvre voor veel verkeershinder en een gedeeltelijk afgesloten rotonde.

Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend, maar een voorzichtige conclusie kan zijn dat de rotonde met een te hoge snelheid werd genomen.
Een bergingsbedrijf heeft de vrachtwagen, die 24 ton karton vervoerde, weer op zijn wielen gezet en afgevoerd.

Expositie Het Voorhuis

Expositie “Daar zit muziek in!”

Bleskensgraaf – De expositie “Daar zit muziek in!” heeft een dubbele betekenis. In museum Het Voorhuis is te zien welke muzikale talenten er de afgelopen decennia in de dorpen van de Binnenwaard hun muziek hebben laten horen.

Tegelijkertijd is het een muzikale knipoog naar de feestelijke viering van het 40-jarig jubileum van Historische Vereniging Binnenwaard.

De Blemo’s, de Klaprozen, Niks aan de Zeis zijn zomaar een paar namen van bandjes die voor een vrolijke noot zorg(d)en in de Binnenwaard.

Expositie Het Voorhuis

Van muzikale talenten uit Goudriaan, Ottoland, Brandwijk, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Oud-Alblas en Wijngaarden worden niet alleen materialen en beelden geëxposeerd, maar is er ook muziek te beluisteren.

De expositie is tot en met 27 januari 2024 te zien op dinsdag en zaterdag van 14:00 tot 16:30 uur in museum Het Voorhuis aan het Koekoekspad 1. Het museum is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. Leden betalen € 2,00, niet-leden betalen € 4,00.
Groepen kunnen een afspraak maken via reservering@binnenwaard.nl.

Auto op zijn kop Nieuwpoort

Auto op zijn dak na ruzie Nieuwpoort

Nieuwpoort – In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 oktober 2023 is een auto op zijn dak terechtgekomen op de Buitenhaven in Nieuwpoort.
Dit gebeurde nadat op een bruiloft, die werd gevierd in Het Arsenaal, ruzie was ontstaan.

Even na middernacht ging het fout: er ontstond ruzie en een van de bruiloftsgasten stapte in zijn auto om weg te gaan. Door anderen werd zijn achterruit ingegooid. De man gaf daarop iets te veel gas , raakte een geparkeerde auto en kwam uiteindelijk op zijn dak terecht.

Diverse hulpverleningsdiensten kwamen daarop ter plekke. De bestuurder van de auto is nagekeken door het ambulancepersoneel en is door de politie aangehouden, onder andere voor rijden onder invloed. Ook een vrouw is nagekeken door het ambulancepersoneel, zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 

Een berger heeft de auto, die op zijn kop lag en de geparkeerde auto, die schade opliep door het ongeluk afgevoerd. Uiteindelijk liep de ruzie met een sisser af, met behulp van de politie.

Roos Zeevalkink kinderburgemeester

Molenlanden zoekt nieuwe kinderburgemeester

Molenlanden – Sinds maandag 2 oktober kunnen kinderen zich weer aanmelden om kinderburgemeester van hun gemeente te worden. Roos Zeevalkink is dan inmiddels bijna een jaar kinderburgemeester en draagt in december het stokje over aan haar opvolger.

Alle kinderen die in Molenlanden wonen en in groep 7 van een basisschool zitten, mogen reageren. Kinderen kunnen dit doen door zich op een leuke manier voor te stellen. Bijvoorbeeld via een filmpje of brief. Aanmelden kan t/m 3 november 2023.  

Op www.molenlanden.nl/kids staat hoe kinderen kunnen solliciteren. Ook ontvangen alle basisscholen flyers die ze aan de kinderen kunnen meegeven. Uit alle reacties kiest een jury een aantal kinderen. Met deze kinderen voert de jury een gesprek. Daarna wordt de kinderburgemeester gekozen. De kinderburgemeester wordt op 12 december officieel benoemd door de gemeenteraad. 

Roos roept alle kinderen in Molenlanden op om zich aan te melden 

Kinderburgemeester Roos (10): “Het is heel erg leuk om kinderburgemeester te zijn. Vooral omdat je nieuwe mensen ontmoet en dingen kan leren. Ik ben veel met de burgemeester op pad geweest. We hebben samen de kerstmarkten bezocht en verschillende dorpen met Koningsdag. Ik mocht ook een keer een speech geven, op 4 mei. Verder heb ik gejureerd bij het huttenbouwen in Giessenburg, een prijs uitgereikt bij het Molenlanden dictee, bloemen gezaaid met mijn vriendinnen en ik mocht de eerste skateworkshop openen. Dus als je het leuk vindt om bij toffe activiteiten te zijn en je ervoor wilt zorgen dat er iets met de mening van kinderen wordt gedaan, dan moet je zeker reageren!” 

Bekijk ook het filmpje dat Roos heeft gemaakt op www.molenlanden.nl/kids.

Drugspand gesloten

Hennepkwekerij aangetroffen in Streefkerk

Streefkerk – Een woning in de Bosstraat is door burgemeester Segers voor drie maanden gesloten omdat er een hennepkwekerij is aangetroffen.

De kwekerij werd 29 september door de politie aangetroffen en ontmanteld. De eigenaar van de woning is op de hoogte gesteld. Er werden 228 hennepplanten in het pand aangetroffen.

De gemeente adviseert opnieuw woningeigenaren, die een pand verhuren, goed te checken of een potentiële huurder betrouwbaar is.

“Ga regelmatig poolshoogte nemen”, adviseert de gemeente. “Zo kan worden voorkomen dat een pand maandenlang wordt gesloten.”

Verdachte situaties kunnen worden gemeld via 0900-8844 of 112 bij spoed.

Drugslab Giessenburg aangetroffen

Drugslab aangetroffen in Giessenburg

Giessenburg – De politie is zaterdag 30 september 2023 in alle vroegte binnengevallen in een bedrijfspand aan de Parallelweg. In het pand werd een laboratorium aangetroffen voor het fabriceren van synthetische drugs.

Aan de inval was een uitgebreid onderzoek voorafgegaan door de Landelijke Recherche. Rond 07:00 uur zaterdag viel de Dienst Speciale Interventies het pand binnen. Daar werden zeven personen aangetroffen en aangehouden. Het gaat om twee Nederlandse mannen, vier met de Mexicaanse nationaliteit en twee Polen.

Naast een grote hoeveelheid chemicaliën werd ook een slaapgelegenheid aangetroffen.
Burgemeester Segers heeft het pand zoals dat heet direct “bestuurlijk gesloten” en de zeven aangehouden mannen zullen dinsdag 3 oktober worden voorgeleid bij de rechtbank Oost-Brabant, onder regie van het Landelijk Parket.

Foto: Politie

24 uur per dag, 7 dagen per week

Altijd in de buurt, altijd bij de tijd

ACTUEEL

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Klokradio

GRATIS
BEKIJK