Luistertips

Theo Segers Zomertour

Burgemeester op Zomertour doet de studio aan

Nieuw-Lekkerland – Burgemeester Theo Segers van Molenlanden is sinds vorige week weer bezig met zijn Zomertour. Samen met zijn vrouw Anneke bezoekt hij zoveel mogelijk kernen en interessante mensen in zijn uitgestrekte gemeente.

Zaterdag 13 juli 2024 voert de route door Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. En natuurlijk stapt de burgervader ook even naar binnen in de studio van Klokradio. Rond 09:30 uur zorgen Ada en Aad dat de koffie en thee klaar staan. Luistert u ook mee?

Wekkerradio wordt uitgezonden van 09:00 – 11:00 uur en herhaald op maandag, zelfde tijd.

In gesprek met ... Kees de Mik

“In gesprek met …” Kees de Mik over Nicaragua

Woensdag 10 juli 2024 gaat Ellen Verloop “In gesprek met …” Kees de Mik over zijn werk in Nicaragua. Hun stichting Actie voor Nicaragua helpt de allerarmsten door het bouwen van huisjes, zodat met name jonge vrouwen en moeders de kans krijgen hun eigen bestaan op te bouwen.

In gesprek met …” wordt uitgezonden van 21:15 – 22:00 uur en herhaald op zondagmiddag 13:15 uur.

Een-op-een met … Peter-Jan van Steenbergen

Maandag 8 juli 2024 heeft Arie Slob in “Een-op-een met …” een interview met Peter-Jan van Steenbergen, directeur-bestuurder van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK).
Het gesprek zal met name gaan over de voorgenomen plaatsing van windturbines in onze regio.

“Een-op-een met …” wordt uitgezonden van 20:00 – 21:00 uur en herhaald op dinsdagochtend en donderdagmiddag.

Wekkerradio

Molenpop en Natuur- en Vogelwacht in Wekkerradio

In het eerste uur van “Wekkerradio” van zaterdag 6 juli 2024 hoort u de laatste informatie over Molenpop 2024, een festival dat die dag voor de derde keer in Nieuw-Lekkerland wordt georganiseerd.

In het tweede uur komt Leen den Ouden van de Natuur-en Vogelwacht Alblasserwaard onder andere vertellen over de heemtuin, die in Papendrecht te bezoeken is.

Wekkerradio is te beluisteren van 09:00 – 11:00 uur en wordt herhaald op maandag, zelfde tijd.

Traveltime

Deel 2 Vloggende Bestemming in Traveltime

Zaterdag 29 juni 2024 is het in de “Time-Cyclus” tijd voor ons maandelijkse reisprogramma “Traveltime“, gepresenteerd door Ada en Wim.

Zij hebben weer mooie t(r)ips voor u. Zo bespreken ze onder andere de mooiste fietsroute van Drenthe en kunt u luisteren naar het tweede gedeelte van het interview met Theo en Kees Aantjes van de Vloggende Bestemming.

Traveltime wordt uitgezonden van 18:00 – 20:00 uur en herhaald op donderdagmiddag van 16:00 – 18:00 uur.

In gesprek met ... Nico Treure

“In gesprek met …” Nico Treure

Woensdagavond 26 juni 2024 zal Sjoerd Veerman in het programma ‘In gesprek met…’ een interview houden met Nico Treure van de Stichting Mooi Leven Huis Drechtsteden. De stichting heeft als droom het creëren van een veilige en huiselijke woon- en werkomgeving voor 32 jongeren met een beperking in de regio Drechtsteden.

Stichting Mooi Leven Huis Drechtsteden
De ouders van deze jongeren behouden de regie over het nieuwe leven van hun kind en werken nauw samen met professionele zorgaanbieders. Dit zorgt ervoor dat de jongeren een gevoel van thuis ervaren, zelfs wanneer ze uit huis wonen. Het concept van het Mooi Leven Huis draait om een balans tussen onafhankelijkheid en vertrouwdheid, waarbij de jongeren in een ondersteunende en liefdevolle omgeving kunnen opgroeien en functioneren.

Meer informatie over de stichting en hun werk is te vinden op hun website: www.mooilevenhuisdrechtsteden.nl.

Nico Treure
Nico Treure, die in het interview centraal staat, is een voormalig medewerker van Damdorpradio en Klokradio, waar hij een boekenprogramma presenteerde. Zijn ervaring in de media en zijn betrokkenheid bij de gemeenschap maken hem een interessante gesprekspartner voor dit onderwerp.

Het interview, dat wordt uitgezonden van 21:15 – 22:00 uur, belooft een diepgaand gesprek te worden over de missie en activiteiten van de Stichting Mooi Leven Huis Drechtsteden, de uitdagingen en successen die ze hebben ervaren, en hoe zij bijdragen aan een betere levenskwaliteit voor jongeren met een beperking.

In gesprek met ... Ds. A.T. van Blijderveen

“In gesprek met …” Ds. Van Blijderveen uit Nieuwpoort

Woensdag 5 juni 2024 gaat Cor van de Dussen “In gesprek met …” predikant ds. A.T. van Blijderveen uit Nieuwpoort. Hij is zendingspredikant geweest in Peru en Costa Rica.

“In gesprek met …” wordt uitgezonden van 21:15 – 22:00 uur en herhaald op zondagmiddag 13:15 uur.

Traveltime

Kees en Theo Aantjes in “Traveltime”

Zaterdag 1 juni 2024 is het in de “Time-Cyclus” tijd voor ons reisprogramma “Traveltime“.
In deze uitzending kunt u luisteren naar Kees en Theo Aantjes, afkomstig uit Nieuw-Lekkerland en Dordrecht.
Vader en zoon zijn de makers van ”De vloggende bestemming” en zeer bekend bij de vele volgers zowel in binnen- als buitenland. En wat hebben ze veel te vertellen!
Samen met hun honden Trixie en Chico hebben ze diverse reizen gemaakt en heel veel beleefd.
Dit leuke en leerzame interview zal worden afgewisseld met muziek uitgezocht door Kees en Theo.

“Traveltime” wordt uitgezonden van 18:00 – 20:00 uur en herhaald op donderdagmiddag 16:00 uur.

Studio Noord-Oost

Tentoonstelling Museum Nieuwpoort in Studio Noord-Oost

Donderdag 30 mei 2024 praten we in “Studio Noord-Oost” met Sylvia Buit en Carin den Toom over de nieuwe wisseltentoonstelling in Museum Nieuwpoort.
De nieuwe expositie heeft als titel “Natuurlijk, de Waard” en werd op 25 mei jl. geopend door natuurfilmer Stijn Philips.

Studio Noord-Oost” wordt uitgezonden van 19:00 – 20:00 uur en herhaald op zaterdag van 11:00 – 12:00 uur.

In gesprek met ... Caroline Buijs

In gesprek met … Caroline Buijs

Woensdag 29 mei 2024 gaat Ellen Verloop “In gesprek met …” Caroline Buijs en Hetty den Ouden van de Stichting CCR (Christian Children Relief) over de achttien kinderen uit Oekraïne, die in juni 4 weken zullen verblijven bij gastoudergezinnen in Nieuw-Lekkerland.

“In gesprek met …” wordt – in verband met een extra uitzending van Klokradio Sport – deze week uitgezonden van 19:15 – 20:00 uur en herhaald op zondagmiddag 13:15 uur.

Foto: Roparun - Marco de Swart

33e Roparun ook weer via Klokradio

Dit pinksterweekend, van 18 tot en met 20 mei 2024, vindt de drieëndertigste editie van de Roparun plaats. Ruim vijfduizend deelnemers, verdeeld over 210 teams, gaan dan de uitdaging weer aan. Zij leggen in teamverband en in estafettevorm ruim 500 kilometer af. Dit doen 41 teams vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie in Enschede. De overige teams (169) gaan na vijf jaar weer voor een internationale editie. Zij starten vanaf Circuit Clastres in Frankrijk, zo’n 150 kilometer van Parijs. Zij halen geld op om het leven van mensen met kanker waar mogelijk een stukje draaglijker te maken.

Terug naar de oorsprong
Voor het eerst sinds 2019 is er weer een internationale editie. Directeur Lesly Wolters kijkt trots vooruit richting het weekend: “Met de Franse route keren we terug naar de traditie. We hebben er even op moeten wachten, maar we zijn erg blij dat we dit weekend weer met zoveel mensen vanuit Frankrijk mogen vertrekken. We merken dat zelfs in de Franse dorpen de Roparun ontzettend begint te leven en ook de Franse inwoners voor hen een warm welkom organiseren. Daarnaast is er ook weer een Nederlandse route, die garant staat voor gezelligheid en feestelijke doorkomsten. We gaan er op beide routes weer een geweldig feest van maken, voor deelnemers maar minstens ook voor het aanwezige publiek.”

De eerste teams starten op zaterdag 18 mei in Nederland vanaf 11:00 uur en in Frankrijk vanaf 12:00 uur. Ze worden op maandag 20 mei verwacht voor de finish op de Coolsingel in Rotterdam. Er vindt niet alleen een feest op de start en finish plaats, want over de gehele route kunnen de deelnemers op steun rekenen. Diverse doorkomstcomités, bewoners, sportclubs, gemeenten en horecagelegenheden in heel Frankrijk, België en Nederland zijn de afgelopen maanden bezig geweest om voor de Roparunners een warm onthaal te organiseren als zij door hun gemeente komen. Iedere stad en dorp doet dat op zijn eigen manier en niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor het publiek belooft het een ontzettend leuk weekend te worden.

De apotheose vindt plaats op Tweede Pinksterdag, wanneer de deelnemers worden verwelkomd door afzwaaiend burgemeester Ahmed Aboutaleb en duizenden toeschouwers op de iconische Coolsingel in Rotterdam. Op de Coolsingel is het dan ook de gehele dag één groot feest.

De thuisblijvers kunnen de teams dag en nacht live volgen via de televisie of radio op onder meer de website van Roparun (www.roparun.nl). Voor de organisatie zijn ongeveer vijfhonderd vrijwilligers actief.

De Roparun is een uniek evenement
De teams leveren met elkaar een enorme prestatie, komen langs bijzondere plekken en maken de mooiste herinneringen. Het waardevolle gevoel iets te kunnen doen voor een ander maakt dat de Roparun echt een uniek evenement is. Voor de teams in het pinksterweekend het avontuur aan gaan, zamelen zij het gehele jaar door geld in voor het goede doel. De acties variëren van collecteren tot het wassen van auto’s en van het organiseren van een mini-Roparun tot het rondbrengen van kerstkaarten. Al het geld wat deze teams ophalen komt ten goede van de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. In 2023 zorgden al deze inzet voor bijna vier miljoen euro. Op dit moment is er bijna 1,8 miljoen euro ingezameld, maar de ervaring leert dat hier in de weken na het evenement nog miljoenen euro’s aan donaties bijkomen. Daarom wordt het definitieve eindbedrag in juni bekend gemaakt.

Foto: Roparun – Marco de Swart 

Klokradio zal ook deze keer Roparunradio doorgeven buiten haar reguliere gepresenteerde uitzenduren.
Ook kunt u de beelden op onze website volgen: https://klokradio.nl/roparun-tv

Een-op-een met ... Ria Damsteegt

Interview met Ria Damsteegt

In “Een-op-een met …” van maandag 13 mei 2024 een interview met Klokradio-medewerkster Ria Damsteegt. Zij ontving op 26 april een koninklijke onderscheiding en vertelt over de verschillende activiteiten, die zij als vrijwilliger de afgelopen jaren heeft ondernomen.

Een-op-een met …” wordt uitgezonden van 20:00 – 21:00 uur en herhaald op dinsdagochtend en donderdagmiddag. Zie ook: https://bit.ly/3UH0VGO

Wekkerradio met Piet den Hartog

Piet wilde graag nog eens op de radio

Zaterdag 11 mei 2024 een bijzonder interview in “Wekkerradio”: terminaal zieke Piet den Hartog uit Nieuw-Lekkerland wilde graag nog eens een keer op de radio. Truus en Petra van het Wekkerradio-team maakten dat mogelijk en namen op 15 april jl. een interview op bij hem thuis.

Op de foto ziet u Piet met zijn vrouw Lida een week later, samen luisterend naar Piets eigen verhaal.
Enkele dagen hierna, op vrijdag 26 april 2024, overleed Piet op 62-jarige leeftijd.

“Wekkerradio” wordt uitgezonden van 09:00 – 11:00 uur en herhaald op maandag, zelfde tijd.

Dodenherdenking Wielewaalparkje

Herdenking oorlogsslachtoffers op Klokradio

Nieuw-Lekkerland – Op zaterdag 4 mei vindt de jaarlijkse herdenking voor oorlogsslachtoffers weer plaats in het Wielewaalpark te Nieuw-Lekkerland, tegenover Het Waellant. Publiek wordt gevraagd aldaar rond 19:40 aanwezig te zijn.

Om 19:30 uur vertrekt er vanaf Het Carillon, Raadhuisplein 1, een stille tocht met trommelaars richting het Wielewaalpark. Naast genodigden worden inwoners van Nieuw-Lekkerland van harte uitgenodigd om met deze tocht mee te lopen.

Om 19:40 uur start het programma bij het monument met ondersteuning van muziekvereniging Apollo onder leiding van dirigent Matthijs Hoogendijk. Na inleidende muziek zal het taptoe signaal worden gespeeld door Marja de Groot van Apollo.
Na de twee minuten stilte en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus zijn er bijdragen van ChristenUnie raadslid Harry Stam en ds. van Lingen. Ook drie leerlingen van O.B.S. de Tuimelaar dragen een kort gedicht voor.

Aansluitend worden er kransen gelegd en er is de mogelijkheid tot een defilé langs het monument. De herdenking wordt georganiseerd door de Oranjevereniging van Nieuw-Lekkerland.

De herdenking zal vanaf 19:00 uur live worden uitgezonden op Klokradio.

Foto credits: Wim Deelen

24 uur per dag, 7 dagen per week

Altijd in de buurt, altijd bij de tijd

ACTUEEL

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Klokradio

GRATIS
BEKIJK