Raad: zwembaden zelfstandig verder

Raad: zwembaden zelfstandig verder

Dompelaar zomerklaar

Molenlanden – Als het aan de gemeenteraad ligt kunnen de zwembaden De Dompelaar in Groot-Ammers en Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland worden verzelfstandigd. Dat houdt in dat de exploitatie en het beheer van beide baden straks niet meer bij Optisport ligt maar bij nieuw op te richten stichtingen.

Volgens CDA en SGP neemt de gemeente wel een risico, omdat er nogal wat onzekere factoren zijn, zoals de invloed van de huidige energieprijzen.
Wietse Blok van de SGP zegt hierover: “Niet voor niets schrijft het college bij de kanttekeningen op het raadsvoorstel, dat het ondanks het ambitieuze bedrijfsplan ook nog de kans aanwezig is dat De Dompelaar niet kostendekkend kan zijn. Het kan dus zijn dat we over drie jaar zeggen: we hebben er alles aan gedaan, we hebben er geld in gestoken, het is ons toch niet gelukt.”

Maar er is vertrouwen in de mensen, die zich hard maken voor deze verzelfstandiging. Vandaar – met enkele kanttekeningen – dus groen licht.
Wethouder Bram Visser is blij met het besluit van de raad. Hij streeft ernaar de raad halfjaarlijks op de hoogte te brengen van de vorderingen van de plannen.

Nu moeten de lokale initiatiefnemers dus hard aan de slag: er zal nog heel wat water door de Lek stromen voordat alle benodigde zaken voor de verzelfstandiging zijn geregeld.
Wilma de Moel van DoeMee! Molenlanden gaf tijdens de raadsvergadering van dinsdag nog een advies: “Stel je als organisatie open voor de ervaring van de zwembaden in voormalig Giessenlanden en trek op tijd aan de bel als er iets niet lukt.”

Bron:
Redactie Klokradio, Gemeente Molenlanden

24 uur per dag, 7 dagen per week

Altijd in de buurt, altijd bij de tijd