Woensdag 11/4 In gesprek met …

Woensdag 11 april 2018 is Willem Jan van Meuwen “In gesprek met …” Bram van der Wal, de schrijver van het boek 100Waard. Samen met fotograaf Ferry Verheij stelde hij dit prachtige boek samen met daarin portretten in tekst en beeld van 100 bewoners in de leeftijd van 1 t/m 100 uit De Waard. Uit elk geboortejaar één persoon.
Soms heel gewoon, soms heel bijzonder en vaak heel bijzonder gewoon. Maar altijd met het kenmerk van deze prachtige streek. Het boek bevat verder karakteristieke en opmerkelijke beelden van de polder met haar weilanden gelegen tussen omdijkte grootse rivieren.

Een dwarsdoorsnede van de inwoners van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden voor wat betreft de leeftijd, van zuigeling tot hoogbejaarde, van de regio, van Kinderdijk tot Leerdam en van de achtergrond van de mensen, zoals scholier, danser, scheepsbouwer, ondernemer, basketbalster, bestuurder, vrijwilliger, talent, een jongen uit een G-team. De 100 mensen geven een fascinerend beeld van de bewoners in de dorpen en steden van dit poldergebied. Uiteindelijk blijkt iedere 100Waarder op zijn of haar manier even uniek en waardevol.

Aanvang: 21:15 uur, herhaling zondagmiddag 13:15 uur.

Foto’s Ferry Verheij/Geurt Mouthaan

24 uur per dag, 7 dagen per week

Altijd in de buurt, altijd bij de tijd

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten