Bijzondere luisteraar uit Finland

Omdat tegenwoordig vrijwel iedereen ter wereld iedere radiozender kan beluisteren via internet wordt het luisteren via “de ether” steeds minder gedaan. Maar er zijn nog altijd hobbyisten, die er juist een sport van maken ver weg gelegen radiostations te ontvangen.

Vorige week vrijdag (5 juni 2020) waren er bijzondere atmosferische omstandigheden en naar nu bleek was Klokradio die avond zelfs in Finland te ontvangen! Een zogenaamde FM-DX’er, een enthousiast luisteramateur met de naam Otso Ylonen, stuurde ons een uitgebreid ontvangstrapport vanaf het eiland Utö, aan de zuidkust van Finland.

Op de foto’s, die hij meestuurde ziet u Otso achter zijn apparatuur én de antenne, waarmee hij Klokradio’s zender in Alblasserdam ontving. Op het kaartje ziet u welke stations hij en zijn vrienden op het eiland konden ontvangen. Tussen de vele sterke zenders in Nederland en Frankrijk pikte hij de stem van Jeroen van der Luit (DeVrijdagavond) op 97.3 MHz FM er duidelijk uit en stuurde zelfs een mp3’tje als bewijs mee!

Thank you, Otso and good DX!

24 uur per dag, 7 dagen per week

Altijd in de buurt, altijd bij de tijd

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten